Werk...de motor achter een inclusief en ondernemend Rivierenland

Vlog juni 2021

Vlog maart 2021

Vlog december 2020

Arbeidsmarkt-pilot Huis van de Logistieke Samenwerking  uitbouwen

Hoofdaanvrager: Logistics Valley Rivierenland

Contactpersoon: Frank Engelbart

E-mail: frank@logisticsvalley-rivierenland.nl

Partner(s) in het project:  Ondernemers, Werkzaak Rivierenland, UWV Werkbedrijf en ROC Rivor.

Korte beschrijving project:

In de periode 2017-2020 hebben de partners in Rivierenland op het gebied van logistiek invulling gegeven aan concrete samenwerking op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs in het project ‘Huis van de Logistieke Samenwerking’, met de opleiding Middenkader, opbouwen van een HR-netwerk en het platform indelogistiekrivierenland.nl. Dit laatste platform is in het kader van PoW jaar 1 aangeschaft en omgebouwd tot een maatwerk-platform voor onze regio, waarop werkzoekenden en werkgevers elkaar vinden in de zoektocht naar werk. Het platform ‘indelogistiekrivierenland.nl’ is in oktober 2020 live gegaan.

In PoW jaar 2 gaat Logistics Valley Rivierenland het Platform verder uitbouwen met twee functionaliteiten:

  • Leren van het zoekgedrag van werkzoekenden op het platform. Het aanbod vanuit de logistieke ondernemingen kan daarmee verbeterd worden.
  • Toevoegen van de button ‘opleiding’, met daaronder alle opleidingsmogelijkheden voor (toekomstig) logistiek medewerkers die Logistics Valley Rivierenland samenvat als het uitbouwen van een Logistics Valley Academy met een jaarrond programma.

CircuLEREN gestart

Project Praktijkcoach, brug naar werk in Rivierenland

Onlangs is het samenwerkingsproject CircuLEREN is gestart. Werkgevers, scholen en Werkzaak Rivierenland slaan de handen ineen om meer mensen aan het werk te brengen en te houden. De opkomst was overweldigend. Van directieleden tot coaches en studenten: alle lagen van de deelnemende partners waren vertegenwoordigd.

Project Praktijkcoach, gesteund door Perspectief op Werk

Project CircuLEREN is een samenwerkingsverband tussen Zorgcentra De Betuwe, Van der Valk Hotel Tiel, Ziekenhuis Rivierenland, Lingecollege Tiel, KWC Culemborg, Werkzaak Rivierenland en ROC Rivor. Het project wordt gefinancierd door het Regionaal Investering Fonds. Project Praktijkcoach is als onderdeel van CircuLEREN één van de zeventien projecten, die gesteund worden door Perspectief op Werk.

Praktijkcoaches, onderzoek en actieplan

In het kader van een ROC Rivor leiderschapstraject deed Pascale van Onselen onderzoek onder de huidige partners, dat inzichten en een actieplan opleverde. Praktijkcoaches slaan in project CircuLEREN de brug  naar de praktijk en ondersteunen mbo’ers bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Deze hybride instructeurs helpen mbo-niveau 1/2 studenten en werkzoekenden bij de overgang naar werk. 

Praktijkcoaches ondersteunen deze werknemers in de nieuwe omgeving en stimuleren verdere ontwikkeling van soft skills. Pascale: “Zij werken als een spin in het web en bewegen tussen meerdere organisaties. Hoe mooi is het, als nieuwe werknemers tijdens de eerste jaren op de arbeidsmarkt veilig terug kunnen vallen op de vertrouwde praktijkcoach van de opleiding als het gaat om advies bij ‘werkzaken’, die meer dan eens het persoonlijke vlak raken?” Studenten voelen zich gesteund.  “Mijn coaches Anita en Tamara kennen mij door en door. Als zij advies geven, dan vertrouw ik daar op”, bevestigt Oussama, mbo student van de brede niveau 2 opleiding.