SLIM-regeling per 1 september weer geopend Subsidie voor leren en ontwikkelen in Mkb

sep 1, 2020 | Nieuws

In het Mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkende leven. Werkgevers hebben vaak minder tijd, geld of kennis dan grotere bedrijven om hun medewerkers daarin te begeleiden.

Met de  Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in Mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet werkgevers en werkenden helpen om tijd en geld te investeren in leren en ontwikkelen op de werkvloer. Want scholing en ontwikkeling zijn heel belangrijk om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt, ook in tijden van COVID-19. En om ervoor te zorgen dat mensen werk kunnen doen dat ze leuk vinden en ook fysiek aankunnen.

Tussen maandag 2 maart en dinsdag 31 maart konden ondernemers een subsidieaanvraag indienen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om bijvoorbeeld een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up-to-date te houden.

Nu aanvragen

Deze kans gemist? Geen zorgen, van 1 september 2020 tot en met 30 september 2020 kan deze subsidie weer aangevraagd worden!

Meer weten over de activiteiten in het kader van leren en ontwikkelen waarvoor je als ondernemer een subsidie kunt aanvragen? Klik dan op de button ‘aanvragen’ hieronder.