Save-the-date: Maaksessie over Werken en Leren voor Nieuwkomers in Gelderland

jun 13, 2019 | Nieuws

Wanneer? Dinsdag 19 september 2019 in Arnhem  (tijd en locatie volgen)

Velen in Gelderland zetten zich in voor een vlotte en zinnige integratie van nieuwkomers in de samenleving. Niet in het minst de nieuwkomers zelf. Werk is een cruciale pijler in integratie. Maar nieuwkomers, werkgevers, bemiddelaars en gemeenten lopen aan tegen beperkte mogelijkheden om werken en leren te combineren.

Leer-werktrajecten zijn van grote meerwaarde voor nieuwkomers. Maar er is een groot tekort aan opleidingsplekken waar nieuwkomers kunnen werken en leren tegelijk. Ook is het moeilijk om plekken gereserveerd te krijgen speciaal voor nieuwkomers. Leer-werktrajecten kunnen bijvoorbeeld een goede sleutel zijn om (vak)taal te leren en toe te werken naar een gewenste baan. Maar we zien in de praktijk dat nieuwkomers en werkgevers veel problemen ervaren als zij aan het werk willen gaan, of als zij willen werken en leren tegelijk.

Gedurende de Maaksessie zullen we de obstakels in kaart brengen en verdiepen, zullen we leren van good practices, en komen we tot concrete acties en oplossingen voor die obstakels. Daar hebben we u voor nodig! Het doel is meer kennis, meer handvatten voor werkgevers, én meer leer-werkplekken voor nieuwkomers. Met deze uitdagingen als vertrekpunt organiseert de provincie Gelderland met Open Embassy een Maaksessie Werken en Leren voor Nieuwkomers in Gelderland. De opgave: welke actie-agenda moeten we in 2019 uitvoeren om tot een optimale oplossingen te komen voor nieuwkomers in Gelderland?

De  Maaksessie vindt plaats op 19 september plaats in Arnhem  (tijd en locatie volgt).

Waarom zou je komen?

Je kunt je kennis en expertise delen, nieuwe kennis opdoen, je netwerk versterken, én zorgen dat jouw meest pregnante actiepunt kan worden uitgevoerd met een groep van gelijkgestemden die je daarbij helpen.

Voor de registratie, de nazorg en de kennisdeling maken we gebruik van Deedmob. Hier meld je je aan:

Je moet eerst lid van Deedmob worden. Dat wijst zich vanzelf. Zo ben je ook automatisch lid van onze online leeromgeving.

De sessie is de negende van elf Maaksessies die provincie Gelderland organiseert in 2018 en 2019. Het doel is al doende leren wat werkt, wat niet werkt en wat nog moet worden ontwikkeld om integratie in Gelderland beter te laten slagen. En dit met lokale stakeholders in de praktijk te brengen. Kennis én actie! Meer informatie vindt u op onze online leeromgeving Deedmob.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, neem dan even contact op met Jozef Niazi (j.niazi@gelderland.nl).