Rivierenland krijg digitale werkplaats voor MKB

mrt 10, 2021 | Nieuws

Groen licht voor samenwerking ROC Rivor en MKB

Recent kreeg ROC Rivor groen licht van het ministerie van EZ voor het ontwikkelen van een Digitale Werkplaats voor MKB  in Rivierenland.

De Digitale Werkplaats is bedoeld om regionale MKB bedrijven te helpen bij het digitaliseren van hun werkprocessen. De Digitale Werkplaats is initiatief van ROC en wordt gesteund door VNO-NCW, RW-POA Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Logistic Valley. 

Samenwerking van onderwijs en MKB bedrijven over ICT en digitalisering

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het MKB in Nederland een achterstand heeft op het gebied van ICT en digitalisering van bedrijfsprocessen. De Digitale Werkplaatsen in Nederland (14 in totaal) helpen om deze achterstand in te lopen door bedrijven te adviseren bij o.a. online marketing, data analyse, cloudoplossingen, e-commerce, virtual reality, blockchain en robotisering.  

De regio Rivierenland is een echte mkb-regio, waarin digitalisering een belangrijk vraagstuk is om toekomstbestendig en competitief te blijven.

Tegelijkertijd helpt de samenwerking de onderwijsinstellingen om het onderwijs meer projectmatig in te richten.

Vernieuwen van het onderwijs: projecten

Joris Wanders van ROC Rivor: “het MBO maakt momenteel een slag in het vernieuwen van het onderwijs. Bij ROC Rivor wordt steeds meer projectmatig en in studententeams gewerkt.

Met het Praktijklab sloegen we 4 jaar geleden al deze weg in. Met de Digitale Werkplaats MKB maken we 20 -30% van het reguliere onderwijs projectmatig van insteek”.

Bij ROC Rivor zijn de opleidingen Marketing, ICT, Applicatie Ontwikkeling en Mediavormgeving betrokken. Samen met docenten, en MKB bedrijven werken studenten aan adviezen, onderzoeken, en roadmaps voor digitalisering.  De Digitale Werkplaats MKB wordt ondergebracht bij de privaat publieke samenwerking Ondernemend Rivierenland en krijgt een eigen projectruimte in het Praktijklab van ROC Rivor.

Meedoen of meer weten?

Het driejarige project gaat in september officieel van start, bij de start van het nieuwe schooljaar. Momenteel is het projectteam de voorbereidingen aan het treffen.

Wilt u meer weten of kijken hoe u kunt samenwerken in de Digitale Werkplaats MKB? Neem dan contact op met Paul Nieuwenhuis 06 46 73 08 01 of Joris Wanders 06 15 02 20 09.