Open innovatietraject Gelderland Arbeidswijs

sep 11, 2020 | Nieuws

Eerder is het open innovatietraject Gelderland Arbeidswijs ontwikkeld om vernieuwende ideeën voor uitdagingen in onderwijs en arbeidsmarkt tot concept en uitvoering te brengen. De afgelopen maanden heeft de provincie gewerkt aan een vernieuwde vorm, zodat meer goede ideeën voor oplossingen een kans kunnen geven.

Wat is nieuw?
Gelderland Arbeidswijs is makkelijker toegankelijk: je hoeft geen kant en klaar idee of plan aan te leveren om mee te kunnen doen. Veel belangrijker is het om jouw eigen innovatiekracht en enthousiasme te voeden. Er wordt praktische begeleiding van innovatieprofessionals geboden. Met handige tips en methodieken.

Wanneer je je inschrijft voor Gelderland Arbeidswijs ga je in een team een urgent vraagstuk verkennen, oplossingen voorstellen, die ideeën testen en ontwikkelen tot werkend concept. Dit jaar is de centrale vraag: hoe kunnen we het tekort aan bètadocenten terugdringen? De beste ideeën ontstaan door samen met een open blik naar knelpunten te kijken, ieder vanuit eigen ervaring en eigen visie.

Deelnemers ervaren hoe het werkt om innovatief te denken en handelen: je leert hoe je samen van idee naar werkend concept komt. Je leert nieuwe professionals in de provincie kennen, en de vaardigheden die je opdoet kun je daarna in blijven zetten in je persoonlijke carrière. Tegelijkertijd geef je actieve invulling aan je maatschappelijke rol: je draagt bij aan het Gelderland van de toekomst.

Je kunt het hele seizoen meedoen. Ook stappen we af van één winnaar, zodat we meer ideeën tot werkend concept en uitvoering kunnen brengen. Zo kan elk idee een geweldige oplossing worden.

Meer weten?

Op www.gelderlandarbeidswijs.nl kun je alles nalezen over Gelderland Arbeidswijs.