Regionale aanpak jeugdwerkloosheid

Het zijn de jongeren die onze toekomstige welvaart moeten opbouwen in een vergrijzende samenleving. Daarom zijn jongeren een belangrijke economische kracht voor de regio. Ze dragen bij aan innovatie en brengen belangrijke skills voor de regio.

Ondanks dat zijn het juist jongeren die tegen allerlei dingen aanlopen. Zo hebben jongeren hebben vaker een flexibel contract. Ze vinden moeilijk een huis. Zeker voor kwetsbare jongeren, zoals schoolverlaters, is het moeilijk om mee te komen in de samenleving, bijvoorbeeld door het vinden van een baan. Hoewel jongeren goed kunnen herstellen van kortdurende werkloosheid, is het belangrijk om langdurige werkloosheid te voorkomen. Een slechte start heeft grote gevolgen voor jongeren, ook op de lange termijn.

Met de Regionale aanpak Jeugdwerkloosheid proberen we de startpositie van jongeren die het lastiger hebben op arbeidsmarkt duurzaam te versterken. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat ze op een laagdrempelige wijze de best passende hulp krijgen. Dit realiseren we via 4 actielijnen, aangevuld met een aantal deelprojecten, die bijdragen aan een structurele verbetering van onze regionale jongerenaanpak. We richten ons op jongeren tussen de 16 en 27 jaar. In onze aanpak stellen van het belang van de jongere voorop en bundelen we regionale partners onze krachten.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met:

  • Rutger Wintjens
  • Strategisch adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt
  • wintjens@rwpoa.nl
  •  06 51 86 24 07

Laatste nieuws uit de regio

Herijking Actieplan Jeugdwerkloosheid

Herijking Actieplan Jeugdwerkloosheid

Sinds januari 2024 vindt een herijking plaats van de Regionale Aanpak Jeugdwerkloosheid. Inmiddels zijn de eerste fasen van het herijkingsproces afgerond. Zo zijn de betrokken partners gesproken en documenten en data geanalyseerd. Ook de aankomende wet ‘van school...

Kwartiermaker Regionaal Werkcentrum gestart

Kwartiermaker Regionaal Werkcentrum gestart

Begin april is een externe kwartiermaker, Maaike van Leeuwestijn, gestart voor de verkenning naar de ontwikkeling van een Regionaal Werkcentrum in Rivierenland. De bij RW-POA betrokken partners worden op korte termijn verder geïnformeerd en gesproken over het proces....

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

Postbus 137 | Tiel

info@rwpoa.nl

RW-POA Rivierenland

Burgemeester van Lidth de Jeudelaan 3

4001 VK Tiel | Postbus 137

4000 AC Tiel

info@rw-poarivierenland.nl