Nieuwe opleiding Smart Building

mrt 8, 2021 | Nieuws

Klaar voor de Energietransitie in Rivierenland

Er is een groeiend tekort aan technische medewerkers in het middenkader van bedrijven in de bouw- en installatiesector in Rivierenland. Dit wordt nog eens versterkt door de toenemende vraag naar personeel dat nodig is om de regionale energietransitie vorm te geven. Partners in de regio hebben de handen ineen geslagen om een nieuwe opleiding te ontwikkelen die inspeelt op deze nieuwe wensen en eisen.

MBO niveau 4 BOL samen met bedrijfsleven

In september 2021 start de nieuwe MBO 4 Smart Building opleiding bij ROC Rivor. De opleiding  verwacht met uitstroom van deze studenten op de arbeidsmarkt de beschikbaarheid van talent voor het middenkader van Rivierenlandse bedrijven te vergroten. Deze opleiding wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met innovatieve bedrijven uit de regio, die graag hun bijdrage leveren in het delen van kennis, geven van gastlessen of aanbieden van excursies.

Smart Building is de slimste techniekopleiding van de regio die bouwtechniek, installatietechniek, elektrotechniek en ICT combineert. Het is een brede vierjarige bol-opleiding waarbij studenten leren op school en in de praktijk. Tijdens de opleiding is extra veel aandacht voor innovatie, duurzaamheid, ICT-vaardigheden en projectmatig werken.

Filmpjes voor meer informatie

Twee actief betrokken partners, regionale bedrijven, geven meer informatie en achtergrond over dit interessante werkveld:

Duin Installatietechniek:

De Vree en Sliepen:

Voor meer informatie over de opleiding Smart Building kijk op:

Duin Installatietechniek:

De Vree en Sliepen: