• Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

OOK JOCHEM Uytdehaage IS AANWEZIG!

Hij roept op om het Talent Event te bezoeken en u in te schrijven voor de workshops.

Bekijk vlog >

Ja, ik kom naar het Talent Event Rivierenland en neem collega’s mee.

Bent u directeur, personeelsmanager, recruiter en heeft u moeite met het vinden en behouden van goede arbeidskrachten? Dan mag u het Talent Event op 5 november niet missen!

De arbeidsmarkt is krap in Rivierenland. Er is genoeg werk, iedereen is nodig en er zijn te weinig geschikte krachten om het werk uit te voeren. Hoe behoud u medewerkers, hoe houd je ze fit en optimaal inzetbaar voor uw bedrijf en hoe trekt u nieuwe medewerkers aan? Om,- bij en herscholing, inclusief werkgeverschap, een gezonde werkvloer en duurzame inzetbaarheid zijn het devies.

Schrijf in en neem uw collega’s mee!

Tijdens het Talent Event 2019 op dinsdag 5 november zijn er powersessies, workshops, lezingen en een beleefplein op de verschillende hoofdthema’s. De thema’s Werk & Talent, Energie & Gezondheid, Werk & Privé in balans en Motivatie & Betrokkenheid staan garant voor een afwisselend programma. Voor u als werkgever, personeelsmanager of HR professional. Maar óók voor uw personeel! Als u zich aanmeldt voor het Talent Event mag u 5 collega’s meenemen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om nieuwe talenten te ontmoeten voor uw organisatie.

Uw deelnamepakket bestaat uit:

 • Toegang voor max. 5 collega’s
 • Onbeperkte deelname aan workshops, powersessies en inspiratiepleinen
 • Naam- en logovermelding op de website
 • Deelname gezellige netwerkborrel
 • Uw vacatures vermeld op de Wall of Talent.

U betaalt voor deelname € 100,-  (excl. btw) voor max. vijf deelnemers. Wij hopen u te mogen verwelkomen op het Talent Event 2019 om u te inspireren, motiveren en informeren!

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke workshops kunt u volgen?

Werk & Privé

Motivatie & Betrokkenheid

Werk & Talent

Welke workshops kunt u volgen?

Werk & Privé

1. Powersessie Werk & Privé in balans

Weleens het gevoel dat je overal te kort schiet? Meer tijd nodig hebt om alles goed te doen? Je achter de zaken aan holt en geen controle hebt? Werk, gezin, mantelzorger, sociale events, sport. Een goede balans in werk en privé zorgt ervoor dat je voldoening krijgt en energie hebt voor de zaken die jij belangrijk vindt.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de verschillende aspecten die van invloed zijn op je werk en privé balans. Door regie te nemen en keuzes te maken verbetert je balans. Makkelijker gezegd dan gedaan. Wij geven je handvatten om keuzes te leren maken door ‘nee’ te zeggen en laten je zien hoe kleine veranderingen al kunnen bijdragen in meer rust en energie.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 13.15 – 14.15 uur | 14.30 – 15.30 uur

 

2. 'Waarom de werk en privé balans van uw medewerkers voor u als werkgever belangrijk is'

Veranderingen in het leven van uw medewerkers hebben effect op hun functioneren en op hun behoeftes in het nu en in de toekomst.

Veranderingen in het werk maar ook geboorte van een kind, mantelzorg, 24 uurs economie, sociale activiteiten, ziekte hebben invloed op iemands welzijn. Vaak blijft de balans tussen werk en privé onbesproken tussen medewerker en leidinggevende. Voor de leidinggevende staat de inhoud van het werk centraal. De medewerker vindt het moeilijk om privézaken bespreekbaar te maken en hulp te vragen.

Hoe maakt u als werkgever de werk/prive balans bespreekbaar. En wat levert dit op voor de medewerker en uw organisatie?

In deze workshop laten we u ervaren hoe u dit thema bespreekbaar maakt met uw medewerkers en geven we u tips hoe u als organisatie kunt bijdragen aan het verbeteren van de balans bij medewerkers.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 15.45 – 16.45 uur | 17.00 – 18.00 uur

 

Motivatie & Betrokkenheid

1. Workshop Sociaal ondernemen – ondernemen met impact

De wereld verandert in rap tempo. De roep om sociaal en circulair te ondernemen, neemt toe.

Wil je als ondernemer ook je impact vergroten? En ben jij nieuwsgierig naar wat het inhoud en hoe je dit kunt vormgeven?

Kom dan inspiratie op doen tijdens deze workshop! We staan kort stil bij wat sociaal en circulair ondernemen is, we laten je (regionale) voorbeelden zien en geven je informatie over hoe je kunt beginnen.In 2020 start ook een regionale leergang Sociaal Ondernemen – Ondernemen met impact. Wil je deze leergang volgen? Tijdens deze workshop kun je je interesse alvast doorgeven.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 15.45 – 16.45 uur | 17.00 – 18.00 uur

 

2. Vitaal Vakmanschap / TNO

Duurzame Inzetbaarheid blijft voor veel organisaties een containerbegrip waarmee ze geen raad weten. Hoe ga je hier als werkgever mee om? Wat verstaan we onder vitaal vakmanschap?

Om handvatten te bieden aan dit thema heeft TNO het programma Vitaal Vakmanschap ontwikkeld.                  

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 17.00 – 18.00 uur

 

3. De arbeidsmarkt: hoe blijf je relevant?

De arbeidsmarkt verandert razendsnel! Globalisering, robotisering en digitalisering zorgen dat het speelveld aanzienlijk verandert. De komende jaren zullen veel banen verdwijnen maar er komen ook nieuwe banen bij. Maar zijn die nieuwe banen daadwerkelijk nieuw, of zijn het nieuwe combinaties van al bestaande skills?Laat je meenemen in de arbeidsmarkt van morgen en het opleidingslandschap dat daar onlosmakelijk bij hoort.

In deze workshop gaan we het hebben over hoe we echt een leven lang kunnen leren en onze workforce een leven lang blijven ontwikkelen. Zodat iedereen de kans krijgt een leven lang relevant te blijven en te doen waar men goed in is.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 17.00 – 18.00 uur

 

4. Workshop Drones

Helicon heeft samen met scholen uit Spanje, Denemarken en Italië lesmateriaal gemaakt voor een internationaal drone-netwerkproject ‘Edudrone’. Hiermee wordt ingespeeld op de nieuwe ontwikkelingen in de precisielandbouw.

Tijdens de drone workshop krijg je informatie over hoe drones ingezet worden in de land- en tuinbouw. Daarnaast kun je ervaren hoe het is om met deze nieuwe techniek te werken: je gaat vliegen met een minidrone!

Maximaal aantal deelnemers: 8 deelnemers
Tijdstip: 13.15 – 14.15 uur | 14.30 – 15.30 uur

 

5. Intrinsieke Motivatie

Als mensen werk doen waar ze sterk toe gedreven zijn, wat ze leuk vinden en hun passie is dan worden ze daar heel blij van en geeft dat energie. Dan is werken geen “moetje”meer.

Belangrijk is dus dat bij de keuze voor een baan dat je goed weet wat die drijfveren zijn en of dat goed past bij de baan maar ook of je als persoon goed past bij de cultuur van het bedrijf.

Oftewel, “sta ik op de juiste ladder en heb ik de ladder tegen de goede muur staan?”.

Dit is niet alleen belangrijk voor de werknemer maar zeker ook voor de werkgever. Hoe kom ik erachter of ik de juiste persoon aanneem voor de vacature die er is?

In deze workshop krijgt u antwoord op al deze vragen. U krijgt inzicht in drijfveren en wat dat betekent voor het functioneren en type functies. U krijgt inzicht in zaken die hoogstwaarschijnlijk niet in het CV vermeldt staan. Gemotiveerde mensen maken het verschil!

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 14.30 – 15.30 uur

 

6. Financieel Fitte Werknemers

‘Waarom slimme mensen domme dingen doen’.

Werknemers met geldzorgen doen soms dingen waarvan je als werkgever wellicht denkt: ‘Hoe is het mógelijk?!’

Een nieuwe tv kopen terwijl er geen geld is voor een gezonde lunch? Altijd ziek zijn met het personeelsuitje. De hele tijd bellen tijdens werktijd en maar vragen om extra uren…

Geldstress heeft flinke invloed op het functioneren op de werkvloer. Na deze workshop weet u beter:

 • Wat geldstress doet met onze hersenen
 • Hoe u zelf reageert wanneer het u overkomt
 • Hoe u als werkgever, hrm of leidinggevende signalen kunt herkennen
 • Hoe u het gesprek over financiële problemen kunt voeren
 • Naar wie u kunt doorverwijzen.

De workshop wordt aangeboden door Financieel Fit Rivierenland, het open netwerk van bedrijven, maatschappelijke organsisaties, onderwijs en overheid in de regio dat werkt aan het versterken van financiele redzaamheid. www.financieelfitrivierenland.nl

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 15.45 – 16.45 uur | 17.00 – 18.00 uur

 

Werk & Talent

1. Zakelijk Tekenen

Met beelden verwerken we informatie sneller en leggen we sneller verbanden tussen deze informatie. Zakelijk tekenen is een krachtige manier om je boodschap over te brengen en mensen mee te krijgen met jouw verhaal.

Of je nu werkgever, werknemer of werkzoekende bent, in deze workshop maak je kennis met de kracht van visueel werken. Bijvoorbeeld het zichtbaar maken van je kwaliteiten en talenten, als aanvulling op een (jaar)verslag of ter ondersteuning bij coaching.

Tekenen kan iedereen, echt waar!

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip:  14.30 – 15.30 uur | 17.00 – 18.00 uur

 

2. Onontgonnen goud

Na deze workshop kijk je anders naar het zoeken van personeel.  Je ziet meer mogelijkheden om passend personeel te vinden. Misschien loop je op dit moment wel voorbij aan ontontgonnen goud. Mensen die iets voor jou als werkgever kunnen betekenen. Potentieel personeel waarbij je niet zo snel in de gaten hebt dat ze iets aan je bedrijf toevoegen. Mensen die een sieraad voor je bedrijf kunnen zijn.

We geven je een antwoord op de volgende vragen. Hoe bepaal je de mogelijke potentie bij een mogelijke medewerker? Wat voor invloed heeft dat op de manier waarop je naar het werk van je bedrijf kijkt? Welke mogelijkheden zijn er, die jou helpen om te starten met het ontginnen? Deze vragen beantwoorden we met elkaar op een interactieve manier.

Na deze workshop zijn de aspecten waarop je kunt letten om potentieel goud te herkennen helder en ook de manier waarop je dit kunt ontginnen.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 15.45 – 16.45 uur | 17.00 – 18.00 uur

 

3. Werken met Migranten

Wat betekent het als een statushouder bij uw bedrijf komt werken?

Wat is handig om te weten over cultuurverschillen? Welke ondersteuning is passend? Hoe bereid je medewerkers voor? Wij hopen u in deze workshop kennis te laten maken met wat praktische handvatten.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 13.15 – 14.15 uur | 17.00 – 18.00 uur

 

4. Taal op de werkvloer

Meer dan 700.000 werkenden hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen.

Deze workshop geeft u meer inzicht in hoe u, als werkgever, dit kunt herkennen en welke rol u hierin kunt spelen.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 15.45 – 16.45 uur | 17.00 – 18.00 uur

 

5. Onderwijs van de toekomst

Om medewerkers optimaal inzetbaar te houden is het nodig dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Maar hoe organiseer je dat als je werknemers al zo druk zijn? Hoe zorg je ervoor dat de werk-privé balans niet verstoord wordt door verplichte bijscholing op vastgestelde momenten? Hoe ga je om met verschillende leerstijlen? Hoe zorg je als werkgever dat opleidingstrajecten aansluiten bij de vraagstukken binnen je bedrijf/instelling en bij de medewerkers?

In deze workshop wordt u geïnspireerd over mogelijke oplossingen voor deze problematiek en gaat u in gesprek over het onderwijs van de toekomst. Wat zijn uw ideeën en wensen hierin?

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 14.30 – 15.30 uur | 15.45 – 16.45 uur | 17.00 – 18.00 uur

 

Energie & Gezondheid

1. Workshop Slaap

Slapen is onze belangrijkste prioriteit! Deze workshop heeft als doel inzicht te geven in het fenomeen slaap. Deelnemers ontdekken hoe zij op een praktische manier invulling kunnen gegeven aan een betere slaapkwaliteit. Waar liggen de mogelijkheden en wat zijn de bedreigingen van onze slaap? Wat zijn de signalen van een mindere kwaliteit op fysiek, mentaal en emotioneel gebied? Welke slaaprituelen zou je kunnen ontwikkelen en wat doen ontspanningsoefeningen en visualisatie voor de slaap?

Ook wordt ingegaan op de kracht van een ‘powernap’. Door de workshop, een praktische en interactieve sessie, raken de deelnemers geïnspireerd en gaan zij meer bewust met het fenomeen slaap aan het werk. De geboden inzichten en handvatten zijn voor de deelnemers direct toepasbaar.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 13.15 – 14.15 uur

 

2. Workshop Voeding

In deze interactieve workshop voeding leer je wat gezonde voeding is en bieden we je praktische handvatten. Onderwerpen die aanbod komen zijn: Waarom eten we? Inzicht in de functie van koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen.

Het verschil tussen buikhonger, smaakhonger en onrusthonger. Hoe kan ik het beste eten en wat heeft stress voor invloed op voeding. Verder kijken we naar hoe je de vochtbalans op orde kunt houden en bijvoorbeeld wat koffie en thee voor invloed op ons hebben.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 14.30 – 15.30 uur

 

3. Workshop bewegen

Lopen, fietsen, een balletje trappen, een sprintje trekken naar de bus; we bewegen elke dag zonder erbij na te denken. Waarom is bewegen zo belangrijk en hoeveel moet je eigenlijk bewegen om fit te blijven? En wat doet zitten met ons lichaam? Niet iedereen is zich echter bewust van hoeveel we bewegen en op welke momenten.

Tijdens deze interactieve workshop leer je waarom bewegen over de dag verspreid zo belangrijk is. Wist je bijvoorbeeld dat lichamelijk actief zijn uitermate belangrijk is voor onze hersenen? Deze workshop brengt jou letterlijk in beweging!

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 14.45 – 15.45 uur

 

4. Workshop ontspanning

In deze workshop leer je waarom regelmatig ontspannen noodzakelijk is. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: Wat levert ontspanning op voor de kwaliteit van leven en voor je privé en gezinsleven? Wat heeft ontspanning voor invloed op je werkprestaties en wat is de positieve invloed op je fysiek en psyche.

Verder kijken we ook naar de invloed van stress op onze fysieke, mentale en emotionele vaardigheden. Ook gaan we in op de signalen van stress. Door deelname raak je geïnspireerd en ga je naar huis met praktische tips om jouw stress de baas te worden.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 17.00 – 18.00 uur

 

5. Yoga

Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn, ook je geest moet in conditie zijn. Yoga zorgt voor de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning. Geef jezelf op voor een kennismaking en ervaar het zelf.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 13.15 – 14.15 uur | 14.30 – 15.30 uur | 15.45 – 16.45 uur

 

6. Stoppen met roken

Hoe het Stoppen met Roken ook leuk kan zijn. Het begint met de Mindsetting, je intrinsieke motivatie, hieraan vastgekoppeld zit het 12 weken durend SMR (Stoppen met Roken) programma, wat het duurzaam Stoppen tot een slagingspercentage van 60% brengt. Luister mee welke stappen te zetten.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 13.15 – 14.15 uur | 14.30 – 15.30 uur

 

Verbinding

1. First dates café

Het First dates café is een gezellig ingericht café waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten.

Door middel van een teken op de batch wordt er een match tot stand gebracht. Deze match is gebaseerd op competenties. Vergeet dus niet om maximaal vier competenties aan te kruisen die op jou van toepassing zijn om de juiste match te kunnen maken. Na het ontstaan van de match kan er een ongedwongen informeel gesprek ontstaan en wie weet ontstaan daaruit mooie kansen.

Het is sowieso een uitgelezen kans om op een leuke manier je netwerk uit te breiden.

Maximaal aantal deelnemers: 45 deelnemers
Tijdstip: 13.15 – 14.15 uur | 14.30 -15.30 uur

2. ‘Een steekje los?’ : spelenderwijs in gesprek over psychische kwetsbaarheid en werk

Ook zo een moeite met het starten van een gesprek over psychische gezondheid? Zie hier! Een luchtige mogelijkheid om de zwaardere onderwerpen van het leven bespreekbaar te maken. Het bordspel “Een steekje los?” laat zich door iedereen graag spelen. Oorspronkelijk is het gemaakt voor mensen die direct betrokken zijn bij mensen met een psychiatrische aandoening. Al snel bleek dat “Een steekje los” door een veel breder publiek gewaardeerd werd.

Door met elkaar het spel te spelen, komen er dilemma’s, onderwerpen en gesprekken los, waar je anders niet met elkaar over praat. Het onderlinge begrip wordt vergroot waardoor er meer ruimte is voor acceptatie en wederzijds begrip.

Maximaal aantal deelnemers: 8 deelnemers
Tijdstip: 13.15 – 14.15 uur | 14.30 -15.30 uur

 

3. Masterclass De eerste indruk

Een masterclass die iedereen die meedoet in de spotlight zet en in beweging brengt! Door middel van veel plezier, verbinding en inspiratie krijg je tips en trucs in houding en uitstraling en leer je hoe je jezelf presenteert.

Resultaat:

 • Het vergroot je zelfvertrouwen.
 • Een positieve houding ten opzichte van jezelf en anderen.
 • Een aanzet tot je eigen verhaal, unieke meerwaarde en kracht.
 • Interne en externe bewustwording in woord en daad.
 • Inspirerende handvatten ten behoeve van werk en privé doeleinden.

Maximaal aantal deelnemers: 20 deelnemers
Tijdstip: 13.15 – 14.15 uur | 14.30 – 15.30 uur

 

Shares
Share This