Future Room

In de ‘Future room’ waande de bezoekers van het Talent Event Rivierenland zich in de arbeidsmarkt van de toekomst. Van 3D-printers tot Cobots en van Virtual Reality tot drones, alles was er te vinden. Ook konden bezoekers hun eigen smoothie maken door te fietsen op één van de “smoothiebikes”.

Daarnaast werden belangrijke thema’s van nu en in de nabije toekomst als “maatschappelijk verantwoord ondernemen” en “de flexibele arbeidsmarkt” aan het licht gebracht.
Wilde jij je voorbereiden op de veranderende arbeidsmarkt en de technologieën van de toekomst bekijken, dan was dit “the place to be”!
Bezoekers keken er hun ogen uit en bezochten dan ook massaal de ‘Future room’ tijdens het Talent event Rivierenland.

3D-Printer – ROC Rivor (afdeling Techniek)

Vanuit ROC Rivor nemen twee studenten je mee in de wereld van 3D-printen.

Robotarm – ROC Rivor (afdeling Techniek)

Vanuit ROC Rivor geven twee studenten geven demonstraties met een ‘robotarm’ (pick and place).

Virtual Reality – ‘VR op Locatie’/De Uitjesbazen

De meest geavanceerde VR-bril die er op dit moment is, kun je bij de stand van ‘VR op locatie’ proberen. Op een scherm kun je meekijken met wat de persoon ziet die de VR-bril gebruikt”.

Cobot – WiredWorkers

Dankzij de demonstratie van WiredWorkers leert u ook deze cobot kennen! De cobot is een coöperatieve robot, die kan samenwerken met andere cobots en met mensen.

Drone – Dronelaunch

Twee studenten van de HAN zijn een eigen bedrijf begonnen en koppelen bedrijven (opdrachten) aan dronepiloten. Voor meer informatie over wat een dronepiloot is, hoe je het kan worden, etc. kun je terecht bij deze stand!

Cobot – Olmia Robotics

Dankzij de instructies van de medewerkers van Olmia kunt u tijdens het Talent Event leren werken met een Cobot!