Faalbokaal wint publieksprijs Gelderland Arbeidswijs

dec 18, 2017 | Nieuws

Op 11 december wonnen Starling en ROC Rivor de publieksprijs van Gelderland Arbeidswijs voor de Faalbokaal. Erik Kaemingk van Starling: ‘de Faalbokaal is een learning community waarin werknemers leren van elkaars falen en fouten maken uit de taboesfeer haalt.

Fouten maken als voorwaarde voor succes

‘In de huidige Facebook samenleving draait alles om succes’, zo stelt Kaemingk. ‘Vooral om het laten zien van succes. Wij zijn een bedrijf met 0 mislukkingen. Nooit meer fouten mogen maken is killing voor innovatie. Om beter te worden moet je experimenteren en fouten durven maken. En daar vol voor uit durven komen.

In learning communities met deelnemers uit verschillende bedrijven en organisaties gaan we leren, lachen en creëren met elkaars falen’.  Om innovatie in de arbeidsmarkt een kans te geven moeten we falen anders gaan waarderen. Niet als iets waarvoor je je moet schamen, maar als voorwaarde voor succes.

 

Nieuwe norm in samenwerken

Kwetsbaar durven zijn wordt de nieuwe norm in samenwerken. We gaan dat van elkaar leren. De 10 meest aansprekende verhalen worden gebundeld in een boekje en voor het beste verhaal wordt een bokaal uitgereikt.

Over Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs is een open innovatietraject van provincie Gelderland dat in 2016 voor de eerste keer heeft plaatsgevonden. Dit jaar organiseert Wise Up Consultancy editie 2017 in opdracht van en samen met het Team Onderwijs en Arbeidsmarkt van provincie Gelderland.

Er zijn veel mensen werkzoekend, terwijl veel Gelderse bedrijven op zoek zijn naar juist personeel. Er is een verschil tussen vraag en aanbod. Daarom is het traject Arbeidswijs in het leven geroepen.

 

Zie hier een verslag van inspiratiesessie waar het idee voor de Faalbokaal werd geboren.

Zie hier een verslag van inspiratiesessie waar het idee voor de Faalbokaal werd geboren.